OSA - 17 Design Lowers - Completed Builds Thread

okieshooter777

Sharpshooter
Special Hen
Joined
Sep 20, 2010
Messages
586
Reaction score
453
Location
CHOCTAW
Got my 17 design folder assembled.

loving the design, but I cannot figure out while it’s not ejecting and chambering a round after a shot.
It’s not jaming I can pull charging handle and reload just fine.

it’s a 10.5” upper, and the upper was already assembled and on another lower prior and fired fine.
What am I missing??
Attached a couple pictures to just show it.
 

Attachments

  • F5BA5430-9BBA-4781-B221-B47DD2B01C28.jpeg
    F5BA5430-9BBA-4781-B221-B47DD2B01C28.jpeg
    112.1 KB · Views: 117
  • 426F0F9C-328C-4BAF-89F7-3D9A60AC7234.jpeg
    426F0F9C-328C-4BAF-89F7-3D9A60AC7234.jpeg
    115.8 KB · Views: 110

Shinneryfarmer

Sharpshooter
Special Hen Supporter
Joined
Oct 10, 2020
Messages
457
Reaction score
745
Location
Western Oklahoma
Got my 17 design folder assembled.

loving the design, but I cannot figure out while it’s not ejecting and chambering a round after a shot.
It’s not jaming I can pull charging handle and reload just fine.

it’s a 10.5” upper, and the upper was already assembled and on another lower prior and fired fine.
What am I missing??
Attached a couple pictures to just show it.
Not exactly sure how that folder is set up, never seen one physically. But bought a add on folder that I had same issue with. It turned out to be a issue with buffer retainer sticking up a little high. When you pulled charging handle back it slightly lifted bolt over it and worked fine but would not cycle when fired. Just something I ran into. Hope it helps or rules it out anyway.
 

dlbleak

Sharpshooter
Staff Member
Special Hen Administrator Moderator Supporter
Joined
Mar 15, 2009
Messages
14,845
Reaction score
10,430
Location
edmond
Got my 17 design folder assembled.

loving the design, but I cannot figure out while it’s not ejecting and chambering a round after a shot.
It’s not jaming I can pull charging handle and reload just fine.

it’s a 10.5” upper, and the upper was already assembled and on another lower prior and fired fine.
What am I missing??
Attached a couple pictures to just show it.
Did you build the upper or buy it complete?
 
Top Bottom